A Big Change Is Coming

Another Facit Home has been entered for planning approval, this time in an area we know well, Hertfordshire. Despite being set on a large, picturesque site which runs down directly on to a canal, our client’s young family are bursting at the seams of their existing house. Positioned right up in the front corner of the plot, it also does not take full advantage of all of the surrounding space that they have. All of that is set to change once we have replaced it with a bespoke Facit Home.

Our new home design moves the building to a more natural, central location on the site, opening up the main entrance from the road and allowing better views as you approach. With a contemporary form, including two shallow mono pitch roof sections, and a muted, sensitive exterior material palette of Corten steel and timber, it promises to be a breathtaking new home.

Inside, the bulk of the family’s ground floor accommodation takes advantage of the perfect southern aspect, with views all the way down the garden from the large interconnected living spaces. Located on the northern side are utility spaces as well as a cosy TV room, with an en-suite guest room at the western end. Upstairs is home to a generous master suite with its own balcony, 3 large bedrooms, family bathroom, a play room for the kids and a study for the parents. The whole home will be filled with natural light from large triple glazed windows and a series of roof lights which flood the central stair and circulation space.

It will be quite the change for the family (and their new dog), giving them room to grow and a wide array of spaces to inhabit and enjoy. And with the existing house due to be demolished on completion of their Facit Home, they will be right there to watch as our team brings everything to life.

Subscribe for regular news updates:
* = required field